Automation och Robotingenjör

Är du intresserad av teknik, är lösningsfokuserad och trivs att arbeta både i team och självständigt? Då är det här en utbildning för dig. En automationsingenjör kan bland annat ansvara för framtagning av nya tekniska lösningar och utvecklingsarbete i ett projekt.

Obs! Pågående utbildning. Ingen ny intagning hösten 2018

Heltidsstudier 2 år
400 Yh-poäng

Yrkesroll

En automations- och robotingenjör arbetar med installation, driftsättning av automatiserade anläggningar och även med programmering av datorstyrda system i produktionen. 

Efterfrågan

Arbetsmarknadens efterfråga på ovanstående kompetens är idag mycket stor och kommer att öka ytterligare inom de närmsta åren. 

Nära verkligheten

I utbildningen ingår 22 veckors företagsförlagd praktik, LIA. Här fördjupar och utvecklar du dina kunskaper samtidigt som du skapar kontakter och lär känna branschen. 

Behörighet och förkunskaper

Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier, samt lägst betyg G / E eller motsvarande kunskaper i följande kurser:

Svenska B / Svenska 2
Engelska A / Engelska 5
Matematik A / Matematik 1
Ellära A / Praktisk Ellära

Samarbetspartners

ABB AB, Elektroautomatik AB, ÅF Consult AB, AH Automatik AB, FlexLink AB, Drones Networking AB, Stjernberg Automation AB, Axson Teknik AB, Högskolan Halmstad, SUM Teknik AB. 

Kontakta gärna